......

MEDICINSKA

Masaža je najstariji oblik liječenja. Preko kože djeluje na mišični, limfni i živčani sustav.
Masaža postoji od kada postoji i čovjek. čovjek instiktivno trlja bolni i otečeni dio tijela. Vrlo je vjerojatno da se masaža već odavno upotrebljava u liječenju, naročito kod raznih afekcija lokomotornog sustava.
Klasična medicinska masaža primjenjuje se u svrhu liječenja kod različitih oboljenja i kombinira se s različitim drugim metodama fizikalne terpaije.
Medicinska masaža ima vrlo povoljan učinak na uklanjanje miogeloza te dovodi od osjećaja opuštenosti, ugode te ima umirujuće djelovanje.
Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti, elastičnosti
Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i otprema štetnih produkata matabolizma i ugljičnog dioksida iz krvi. Za zdravlje svakog čovjeka bilo bi preporučljivo jednom tjedno odlaziti na medicinsku masažu.

Što postižemo masažom:
opuštanje cijelog tijela
ublažavanje kroničnog bola
poboljšavanje cirkulacije
eliminacija otrova iz organizma
poboljšanje sna
smanjenje krvnog pritiska
smanjuje stres i nervnu napetost
poboljšava imunitet
ubrzava oporavak nakon bolesti
poboljšava koncentraciju
zateže kožu

...

SPORTSKA

Masaža posebno orijentirana na mišiće i dijelove tijela koji su izloženi stresu treninga. Nakon napornog treninga mišići, tetive i ligamenti su izloženi malim ozljedama koje tijelo liječi proizvodnjom kolagena. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšuju tkiva, poravnavaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozljeđenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi, i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima. Jedna od ciljeva sportske masaže je samnjiti mišićnu napetost te postići duboku tjelesnu i psihićku opuštenost. Sportska se masaža može provoditi prije aktivnosti ili natjecanja i nakon aktivnosti ili natjecanja.

Masaža prije aktivnosti:
Potrebno je usredotočiti se na mišićne skupine koje će biti najaktivnije tijekom određene aktivnosti ili sportskog treninga. Tijekom masaže prije aktivnosti važno je zagrijati i istegnuti mišiće te opustiti tijelo od napetosti, ukoliko je prisutna prije natjecanja.

Masaža poslije aktivnosti:
Sportskom masažom nakon aktivnost ili sportskog treninga pomaže se uklanjanju štetnih tvari iz organizma i bržem oporavku organizma. Također je potrebno pažnju posvetiti mišićima koji su bili najaktivniji tijekom aktivnosti.

...

ANTICELULITNA

Masaža nogu i stražnjice odabranom mješavinom eteričnih ulja koja djeluju anticelulitno.
Pospješuje cirkulaciju, izmjenu tvari i učvršćuje tonus kože.
Ubrzava eliminaciju toksina i nakupljenih masnih stanica na kritičnim zonama.
Vrlo je djelotvorna, praktički obavezna uz anticelulitne tretmane.

...

AROMA MASAŽA

Masaža mirisnom mješavinom eteričnih ulja odabranih individualno, za svakog od Vas, njeguje kožu, čini je mekšom i sjajnom, potiće cirkulaciju, ublažava stres, uklanja umor, bol i ukočenost u mišićima, stimulira otpuštanje serotonina (hormona sreće) te pospješuje raspoloženje i opće stanje organizma.
U posebnoj atmosferi zapaljenih svjećica, uz mirisnu aroma-lampicu i prigušenu relaksirajuću glazbu osjećat ćete se relaksirano i potpuno obnovljeno.

...

VEZIVNO REFLEKSNA MASAŽA

Vezivno refleksna masaža je tehnika kojom se izravno djeluje na učvršćivanje i podizanje vezivnog tkiva. Osnovno načelo masaže je djelovanje na određene refleksne zone na koži na kojima se osjeća napetost. Na taj način refleksnim se putem stimulira mišić koji se opušta, poboljšava se cirkulacija i elasticitet, te smanjuje bol.
Kad se govori o celulitu općenito, misli se na promjene vezivnog i masnog tkiva, te je upravo zbog toga ova masaža najbolja za razbijanje tvrdih masnih nakupina koje se stvaraju u tom području. Vezivno refleksivna masaža izvodi se čvrstim podražajnim pokretima na svim dijelovima tijela zahvaćenim celulitom , a budući da vezivo prati tetive mišića često je potrebno doprijeti duboko u mišiće.
Za vrijeme vezivno refleksne masaže važno je piti puno tekučine radi izbacivanja suvišnih tvari iz organizma.

...

MEDRIDIJANSKA MASAŽA

Meridijani su nevidljivi energetski kanali koji prolaze kroz cijelo tijelo. Svaki meridijan povezan je s jednim organom ili funkcijom i njegov ki može dotaknuti se na nekoj od točaka na njegovu putu: to su akupunkturne točke, poznate u japanskom kao tsuboi. Meridijana ima 12 osnovnih. Oni nose imena pojedinih organa i povezane su s njima. U zdravom tijelu ki glatko protjeće kroz meridijane, tijelo je uravnoteženo. No kad se to uslijed stresa, umora i načina života poremeti ki nepravilno teče kroz naše tijelo, pa nastaju razne bolesti. Jer je uzrok svih bolesti u pomanjkanju kia što se zove kyo ili višku kia što se naziva jitsu. Obični je jitsu, ili bolni dio, simptom, a područje kyoa uzrok, pa se i liječenju i terapiji treba usredotočiti na područje kyoa.
Uvod u masažu je PINDA SWEDA - mali vrući oblog sačinjen od lanenog ubrusa ili gaze koji je ispunjen ljekovitim i mirisnim boljem, korijenjem i plodovima. Prema ovom sustavu svaka osoba gleda se kao cjelina, materijalni i energetsko tijelo su jedinstvena cjelina i gledaju se u kontekstu s nebeskim tijelima, elementima, godišnjim dobima i njihovim fazama transformacije, biljkama životinjama i mineralima. Da bi se održalo ljudsko zdravlje, tijelo treba uravnotežen tijek energije između dvoje strane/pola YIN i YANG pola. Ako su oni blokirani ili neravnoteženi i naše tijelo ulazi u neravnotežu koja se na materijalnom tijelu ili na psihi manifestira kao bolest.
Yin energija teče s prednje strane tijela prema gore.
Yin meridijani su: bubrezi, jetra, slezena, srce, pluća, kardiovaskularni sustav
Yang energija teče prema dolje sa strane i na stražnjoj strani tijela.
Yang meridijani su : mjehur, žuč, želudac, tanko crijevo, debelo crijevo, trostruki grijač
Razlikujemo 12 meridijana kojo prolaze kroz naše tijelo. To su nevidljivi energetski tokovi za razliku od vidljivih kao što su vene , arterije , limfne žile i nervi
Cilj Meridijanske masaže je sljedeći:
eliminirati poremećaje i blokade
harmonizirati tijelo
stimulirati i aktivirati akupresurne točke
opustiti tijelo kroz lagane gladeče poteze
pružiti klijentu posebno iskustvo i dobar osjećaj

...

LIMFNA DRENAŽA

LIMFA je međustanična tekučina koja otjeće limfnim žilama nastaje u međustaničnom prostoru, ulazi u limfne žile i njima se kreće do konačnog utoka u venski sustav

Funkcija:
održava ravnotežu u tkivima i krvi
brani organizam od bolesti
odstranjuje bakterije i druge otpadne st.
Produkte neprekidno odnosi molekule bjelančevina iz međustaničnog prostora do gibanja limfe dolazi zbog aktivnosti obližnjih mišića, što nalikuje masaži, jer limfni sistem nema "pumpu" poput srca, koja pokreće nakupljenu tekučinu limfa ima svoj početak i kraj pa govorimo o limfnom toku, a ne o cirkulaciji jer ne kruži limfna drenaža djeluje kao sustav pročišćavanja i drenaže cijelog tijela kada je tijelo ozlijeđeno ili bolesno, limfni sustav je preopterečen, pa se otpadni produkti nemogu dovoljno brzo pročišćavati te se nagomilavaju u tijelu izazivajući otekline na mjestu ozljede i oko limfnih čvorova povečanje limfnih čvorova je znak da u tom dijelu tijela postoji neko oboljenje limfne žile su vrlo nježne i osjetljive

LIMFA se sastoji od:
vode
bjelančevina (plazma proteina)
stanica (ostatak stanica)
masti (dugolančanih masnih kiselina)

...

HOT STONE

Hot stone masažna tehnika snažne energije kojom se dolazi do uravnoteženog stanja cijelog organizma, a koja ujedno ima da čisti tijelo od otrova. Ručna masažna tehnika u kombinaciji s kamenjem intezivira kontakt, pomaže boljem protoku energije i usmjerava vitalnu energiju u područja koja su blokirana. Ova izuzetna koristi kamenje koje je nastalo procesom taloženja minerala i djelovanjem vulkana i zbog toga je naročito efikasna. Radi termalne vodljivosti (kondicije) ne samo da zagrijava tijelo na lokalnoj razini, već utjeće i na sitematske promjene u tijelu, kao i na energetske centre odgovorne za uravnoteženost tijela i uma. Od posebne je važnosti da kamenje koje se koristi masažu bude doista kamenje namjenjeno za ovu terapiju. Nemojte kosristiti obično kamenje.
SIGURNOST JE PRIMARNI FAKTOR.
ČAKRE
Tradicionalno je poznato 7 čakri, a one predstavljaju energetske centre u našem tijelu. Uravnoteženost čakri rezultira dobrim stanjem cijelog tijela.

...

ORIJENTALNA MASAŽA

Orijentalna masaža je bazirana na dnevnoj kineskoj masaži tui-na. Tui-na se prvi put spominje prije 3000 godina. U doslovnom prijevodu znači guranje i povlačenje što odmah asocira na manualnu tehniku. Kinezi vjeruju da energija stalno teče kroz ljudsko tijelo. Ta vitalna energija naziva se qi ili chi. Ona napravi jedan ciklus u tijelu u roku od 24 sata. Nemože se ni dodavati ni oduzimati, već ju možemo prenjeti sa jednog na drugo mijesto u tijelu.

Masažu započinjemo sa ritualom dobrodošlice (welcome ritual) u trajanju od 2-3 min. Te nakon toga počinjemo sa tehnikama orjentalne masaže. Ova masaža bazirana je na tui-na masaži pa se ulje koristi minimalno. Tedencija je da tek nakon što neku regiju izmasiramo nanesemo ulje i pokrijemo klijenta